Oppskrift

Ytrefilet og kinakål på grillen

40 minutter Enkel
Beskrivelse
Å grille kinakål, eller nykål i sesong, er et spennende alternativ til vanlig salat ved siden av mørt kjøtt. Her får den selskap av helgrillet ytrefilet.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

800 g
ytrefilet av storfe
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 ss
chilisaus

GRILLET KINAKÅL

1 stk
kinakål
4 ss
søt chilisaus
2 ss
rapsolje
1 stk
lime
4 ss
TINE® Meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Sørg for at kjøttet har romtemperatur. Krydre med salt og pepper og gni godt med chilisaus.
  2. 2. Brun kjøttet på alle sider over høy direkte varme. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre under lokk til en kjernetemperatur på 53 °C, omtrent 20 minutter.
  3. 3. Del kinakålen i båter. Gni godt med olje og søt chilisaus. Grill på direkte varme i 3-5 minutter, snu underveis.

    Får du nykål i sesong er det også perfekt å grille. Nykål trenger noe tid på indirekte varme slik at den blir mør før den får farge på direkte varme. Grill gjerne kålen bare med olje, og strø på litt salt ved servering.

  4. 4. Skvis limesaft over kålen, dryss på finrevet limeskall og legg en klatt smør på. Server ved siden av skiver med mør ytrefilet.

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen det varme kullet ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen. På denne måten kan kjøttet grille over lengre tid, og dermed bli mørere, uten å bli brent på utsiden.

Laster ...