Oppskrift
Vossakorv med ovnsbakte grønnsaker
35 minutter Enkel
Beskrivelse
En nydelig form med ovnsbakte grønnsaker og saftig vossakorv, servert med sennepsrømme.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
1 stk
liten kålrot , i staver
4 stk
gulrøtter , i staver
1 stk
stor sellerirot , i staver
2 stk
store søtpoteter , delt på langs
4 stk
poteter , delt på langs
2 stk
rødløk , i båter
3 stk
hvitløksfedd , finhakket
2 ts
tørket timian
5 ss
olivenolje
1½ ts
salt
1 ts
malt sort pepper
600 g
Vossakorv
2 ss
frisk oregano (kan evnt. sløyfes)
Sennepsrømme:
3 dl
TINE® Lettrømme 17 %
4 ts
grov sennep
Utstyr
Langpanne/ildfast form
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 220 °C.
- 2. Ha kålrot, gulrot, sellerirot, søtpotet, potet, rødløk og hvitløk i en langpanne eller ildfast form. Bland inn olje, timian, salt og pepper. Bakes midt i ovnen i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre.
- 3. Legg Vossakorv over, mot slutten av steketiden. Beregn ca. 10 minutter. Dryss evt. over frisk oregano.
Bruk gjerne andre typer middagspølser.
- 4. Rør sammen rømme og sennep, og server.
Sennepsrømme:
Man kan variere med andre typer urter, som for eksempel oregano og basilikum.