Vinner av Årets Ostekake 2021 er kåret! 

TINE Partner ønsket å finne ut hvor Norges beste ostekake lages og arrangerte derfor ostekakekonkurranse. Konkurransen bestod av tre delfinaler, henholdsvis i Oslo, Ålesund og Stavanger. Totalt ble det levert 14 spennende bidrag, hvorav de beste kakene fra delfinalene gikk videre til finalen i Oslo.

Vinneren av årets ostekakekonkurranse er Sirkus Renaa fra Stavanger. Teamet fra Sirkus Renaa leverte inn en tindvedostekake som bestod av mørdeigsbunn, bitter karamell, fudgy nøttebunn, maiskaramellisert hvit sjokolade, tindvedkrem, tindvedostekrem og pisket hvit sjokoladeganache.

– Sirkus Renaa har levert en fantastisk flott ostekake med mange spennende smaker som utfordrer den tradisjonelle ostekaken. Smakskombinasjonen, håndverket og evnen til å tenke å tenke nytt var avgjørende faktorer for at denne kaken gikk av med seieren. Ser vi på internasjonale kaketrender er denne kaken helt spot on, sier juryleder og konditor i TINE Partner Bernhard Azinger.

Andreplassen gikk til juleostekaken fra Bakehuset som leverte en tradisjonell ostekake, men med en innovativ smakskombinasjon som garanterer julestemning.

Tredjeplassen gikk til Aanerud Bakeri med sin bringebærostekake. Kaken var en tradisjonell ostekake, med frisk og god smak av bringebær og smakfull kjeksbunn.

Et av kriteriene for å være med i konkurransen var at kaken måtte inneholde ferskost fra TINE. Ferskost fra TINE kan være Kesam®, TINE® Kremostbase, Snøfrisk® eller TINE® Kremgo®. 

– Det er utrolig gøy å få levert så mange spennende variasjoner av ostekaken. Alt fra rene smaker til kombinasjoner av jordbær og rabarbra, kokos og ananas, bringebær og jordbær, pasjonsfrukt, pistasj og sjokoladeostekake. Ved bruk av Kesam i ostekake blir den veldig luftig og lett, men bruker man kremost blir den mer fyldig. Jeg er imponert over kvaliteten, håndverket og kreativiteten som de enkelte har lagt ned i arbeidet med ostekaken, sier Azinger.

 


Er det noe du lurer på eller ikke fikk svar på? Ta kontakt med oss på chat (nederst i høyre hjørne på nettsiden), telefon, e-post eller Messenger så hjelper vi deg gjerne :)