Vinneren av Årets Julekake 2021 er kåret!

Det kom mange herlige bidrag i årets julekakekonkurranse, og det ble en tøff og smakfull jobb for juryen. Det har vært god variasjon og spennende smaker som har kommet inn i år. Alt fra mindre håndverksbakerier til større industribakerier har deltatt i årets konkurranse.

 

Med en fantastisk god julekake og hyllest fra juryen gikk Moseid Bakeri & Konditori av med seieren i årets julekakekonkurranse i regi av TINE Partner. «Moseid leverte en julekake som oppleves fyldig og med mye smak av jul. Både TINE® Meierismør og TINE® Helmelk bidro til den saftige smaken, i tillegg til at appelsinjuicen tilførte en god balanse mellom det søte og syrlige. Kaken inneholdt også hasselnøtter og var pyntet med røstede mandler på toppen som ga en ekstra dimensjon til kaken.» sier Randi Britt Frustøl, salgskonsulent i TINE Partner, som stod for bedømmingen av kakene i Kristiansand. Hovedjuryen støtter beskrivelsen av vinnerkaken.

«Vi har fått en virkelig verdig vinner av årets konkurranse! Jeg må også få nevne hvor utrolig mye innsats, engasjement og stå-på-vilje det har vært fra alle som har levert kaker.» uttaler Bernhard Azinger, matfaglig ansvarlig i TINE Partner. 

Moseid Bakeri & Konditori kan glede seg over både heder, ære og TINE®-varer for 5000 kroner.

På 2. og 3. plass hadde vi henholdsvis Levain Bakeri med sin vørterøl-kake og Tya Bakeri & Kafé med sin julekake. 

Salgskonsulent og dommer for konkurransen i Bergen, Kurt Ivan Haukeland, forteller om Tyas julekake sin strabasiøse ferd fra Øvre Årdal til Bergen. «Julekaken ble sendt med Sognefjordekspressen torsdag morgen for å rekke til Bergen innen klokken 12:00. Da bussjåføren fikk beskjed om at det var gått et ras, stoppet han på Voss for å sende kaken på lokaltoget til Bergen. Jeg stod klar på Bergen stasjon for å ta den imot 11:56. Det er en fantastisk historie og jeg må berømme Sofie Moen på Tya som virkelig stod på for å få julekaken sendt til Bergen.»

Tusen takk til alle som deltok i konkurransen og for et fantastisk engasjement for å få julekakene sendt til meieriene!

 

 


Er det noe du lurer på eller ikke fikk svar på? Ta kontakt med oss på chat (nederst på nettsiden), telefon eller e-post så hjelper vi deg gjerne :)