Oppskrift

Viltgryte med Snøfrisk®

35 minutter Enkel
Beskrivelse
En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk®. Nydelig på en kald høstdag!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Viltgryte

500 g
reinskav
200 g
sopp (gjerne kantarell)
1 ts
fenikkelfrø
1 stk
rødløk (i skiver)
3 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Matfløte
2 dl
kraft (gjerne viltkraft)
1 ss
Dijonsennep
3 ss
Snøfrisk® Naturell
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
4 ss
tyttebær
100 g
bacon (kan sløyfes)

Potetmos:

500 g
mandelpoteter
4 ss
TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Matfløte
1 ts
salt
½ ts
hvit pepper
1 litt
kruspersille

Slik gjør du det

  1. 1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
  2. 2. Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  3. Potetmos:

  4. 3. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
  5. 4. Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.