Oppskrift
Viltgryte
20 minutter Enkel
Beskrivelse
Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 stk
løk
200 g
sjampinjong
2 ss
TINE® Meierismør
500 g
reinskav (eller finnbiff)
2 dl
vann
1 stk
buljongterning
3 dl
TINE® Crème Fraîche Original
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
5 stk
einebær
100 g
tyttebær
1 stk
brokkoli
Slik gjør du
- 1. Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ca. 5 minutter. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk.
- 2. Tilsett Crème Fraîche og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og noen knuste einebær. Server med tyttebær strødd over.
- 3. Kok brokkolibuketter i 6–8 minutter i lettsaltet vann.
Reinskav, eller finnbiff, kan stekes i frossen eller halvtint tilstand.