Oppskrift

Verdens beste - Kvæfjordkake

50 minutter medium
Beskrivelse
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienser

Kakebunn

150 g
TINE® Meierismør
125 g
sukker
150 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
5 stk
eggeplommer
5 ss
TINE® Helmelk 3,5 % fett

Marengslaget

5 stk
eggehviter
180 g
sukker
100 g
hakkede mandler

Kakefyllet

1 pakke
Piano® Original Vaniljekrem (5 dl)
2 dl
TINE® Kremfløte
2 ts
vaniljesukker

Utstyr

Langpanne, ca. 30*40 cm

Slik gjør du det

  1. 1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Kakebunnen

  3. 2. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
  4. 3. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.

    Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

  5. Det gode fyllet

  6. 4. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.

    Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.


Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.