Oppskrift

Veggis-taco

35 minutter Enkel
Beskrivelse
Kjøttfri mandag eller kjøttfri taco-fredag? Du bestemmer selv, men denne vegetar-varianten er så god at du ikke savner kjøttdeig. Kremet bønnemos er toppet med cottage cheese, avokado, sprøstekte grønnsaker, chilisaus og rømme.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 boks
bønner f.eks. Kidneybønner
½ fedd
hvitløk
½ ss
tacokrydder
1 ss
TINE® Meierismør

SPRØ OVNSBAKTE GRØNNSAKER

2 stk
rødløk
¼ stk
purre
1 stk
bete , eventuelt nepe
2 stk
gulrøtter
2 ss
olivenolje
½ ts
salt
½ ts
pepper

TIL SERVERING

8 stk
små tortillalefser
100 g
småbladet salat
3 dl
TINE® Cottage Cheese Original
2 stk
avokado
1 stk
lime
4 ss
chilisaus f.eks. Sriracha
3 dl
TINE® Lettrømme 10 %

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 220 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. 2. Finsnitt rødløk, purre, gjerne på en mandolin. Skrell og del bete og gulrot i tynne staver. Vend med olivenolje, salt og pepper og spre dem utover stekebrettet.
  3. 3. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 10 minutter, vend på dem og stek videre i 10 minutter eller til de er gylne og til dels sprø.
  4. 4. Skyll bønnene godt og la dem renne av seg. Mos hvitløk og fres i smør i en liten gryte, ca. 1 minutt. Dryss over tacokrydder og fres videre i 30 sekunder. Ha i bønnene og rør i ca. 2 minutter. Knus bønnene lett med en sleiv og ha over i en skål.

    Ønsker du en mer autentisk (og mindre vegetarisk) vri på bønnene, refried beans, tilsetter du noen ss ribbe- eller baconfett. La blandingen koke under omrøring slik at du får en jevnere mos. Du kan eventuelt kjøre den helt fin med stavmikser.

  5. 5. Server tortillalefser med bønnemos toppet med salat, cottage cheese, avokado og sprø ovnstekte grønnsaker. Topp med en skvis limesaft, chilisaus og en god klatt rømme.

    Lag gjerne chilisausen selv. Blir det for sterkt er det bare å pøse på med mer rømme.

Laster ...