Oppskrift
Vegetarpizza med vårløk og aubergine
50 minutter Enkel 20 minutter
Beskrivelse
Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Pizzabunn:
25 g
fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2½ dl
lunkent vann
2 ss
kaldpresset olivenolje
½ ts
salt
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel (ca)
Pizzafyll:
2 stk
auberginer
2 ss
TINE® Meierismør til steking
½ dl
tomatpuré
200 g
Norvegia® Revet eller annen revet gulost
6 stk
tomater
1 bunt
vårløk
2 stk
hvitløksfedd
3 ss
kapers
1 ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt
- 2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- 3. Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
- 4. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 5. Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
- 6. Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
- 7. Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Pizzafyll:
Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.