Oppskrift

Varm biffsandwich med stekte potetbåter

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Enkel og god biffsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Potetbåter:

12 stk
poteter
2 ss
solsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ ts
salt
½ ts
pepper

Biffsandwich:

4 stk
tynne biffer av entrecôte (á 100 g)
¼ ts
salt
½ ts
pepper
1 ss
solsikkeolje eller annen nøytral olje
3 ss
tomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade (se tips-feltet)
2 stk
tomater
1 stk
rødløk
4 stk
salatblader
4 stk
ciabatta eller skiver grovt brød

Slik gjør du

  1. 1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  2. Potetbåter:

  3. 2. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  4. Biffsandwich:

  5. 3. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.

    Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.

  6. 4. Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.
  7. 5. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
  8. 6. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.

Ønsker du å lage din egen tomattapenade? For å lage det, tar du et lite glass soltørkede tomater (fjern oljen), 1 fedd hvitløk og litt salt og pepper i en blender. Skru på middels hastighet og spe på med olivenolje til blandingen er jevn og glatt. 

Laster ...