Oppskrift
Vannbakkels med sjokoladekrem
35 minutter medium
Beskrivelse
Vannbakkels er godt. Rett og slett. Her får du oppskriften på en luftig variant som gir ca 24 fristende småkaker og som fylles med deilig sjokoladekrem. Hemmeligheten for å få vannbakkels luftig er å røre iherdig mellom hvert egg du tilsetter. Enkelt og greit.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Vannbakkelsrøre:
2 dl
vann
125 g
TINE® Meierismør
125 g
siktet hvetemel
4 stk
egg
Sjokoladekrem:
2 dl
TINE® Kremfløte , avkjølt
1 ss
sukker
2 ss
kakao
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
- 2. Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelen. Avkjøl noe.
- 3. Rør deretter inn ett og ett egg om gangen. Det er viktig at du rører godt mellom hvert egg for å få vannbakkelsene luftige. Ha så røren i sprøytepose (evt klipp hull i hjørnet av en vanlig brødpose) og sprøyt deigen i ca. 24 topper på den smurte stekeplaten. Du kan goså eventuelt også sette røren med to spiseskjeer på bakepapiret.
- 4. Stek vannbakkelsene midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter. Småkakene skal være gyldne og høye og lette. OBS! Det er viktig å ikke åpne stekovnsdøren for evt helt mot slutten av steketiden.
- 5. Avkjøl vannbakkelsene på rist. Del dem i to (klipp gjerne med saks). Fyll vannbakkelsene med den vispede sjokoladekremen rett før servering.
I stedet for sjokoladekrem, kan du for eksempel fylle vannbakkelsen med "vanlig" krem, vaniljekrem eller vaniljekesam.