Oppskrift

Vaniljemakroner med limekrem

60 minutter medium
Beskrivelse
Vanilje og lime i perfekt kombinasjon. Disse søte makronene med limekrem er perfekte til kaffen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

30 Porsjoner
130 g
mandelmel
170 g
melis
2 ts
vaniljesukker
3 stk
eggehviter
80 g
sukker
4 dråper
rosa konditorfarge

Limekrem:

100 g
TINE® Meierismør
5 dl
melis
1 ts
limesaft
1 ts
limeskall
3 ss
TINE® Kremfløte

Slik gjør du

  1. 1. Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
  2. 2. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.

    Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

  3. 3. Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
  4. 4. Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
  5. 5. Pisk romtemperert smør med melis til en glatt krem. Rør inn limesaft og finrevet limeskall. Spe gradvis med fløte til en luftig krem. Ha kremen i en sprøytepose. Blir kremen for myk, kan du legge den i kjøleskapet i 30 minutter.
  6. 6. Sprøyt limekrem på undersiden av en makron og press sammen med en annen.

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Laster ...