Oppskrift

Vanilje panna cotta med multer

25 minutter Enkel
Beskrivelse
En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Multesyltetøy

1 plate
gelatin
2 dl
godt syltetøy av multer
1 stk
sitron

Panna Cotta

4 plater
gelatin
1 stk
vaniljestang
3 dl
TINE® Kremfløte
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 dl
sukker

Pynt

1 dl
grovknuste småkaker
8 stk
mynteblader
4 ss
friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du

 1. 1. Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
 2. Multesyltetøy

 3. 2. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
 4. 3. Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
 5. Panna Cotta

 6. 4. Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
 7. 5. Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
 8. Pynt

 9. 6. Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.

  I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.


Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Laster ...