Oppskrift
Valnøttbrød
105 minutter Enkel
Beskrivelse
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
2 Porsjoner
5 dl
TINE Kulturmjølk
5 dl
vann
50 g
gjær (1 pk.)
2 ts
salt
1 ss
sirup
200 g
sammalt rug, grov
150 g
sammalt rug, fin
200 g
sammalt hvete, fin
800 g
hvetemel (ca.)
150 g
valnøtter
1 stk
egg
Slik gjør du
- 1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
- 2. Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
- 3. Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
- 4. Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
- 5. Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.