Oppskrift

Valnøtt- og Ritzkake

45 minutter Enkel 30 minutter
Beskrivelse
En nydelig kake med bunn av valnøtter og Ritzkjeks. Luftig krem og herlig frukt med dryss av hvit og mørk sjokolade på toppen.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

1 Porsjon

Bunn:

6 stk
eggehviter
2½ dl
sukker
100 g
valnøtter
30 stk
Ritzkjeks

Fyll:

3 dl
TINE® Kremfløte

På toppen:

20 stk
jordbær
20 stk
bjørnebær
10 stk
physalis
½ dl
revet hvit sjokolade
½ dl
revet mørk sjokolade

Utstyr

Springform, 24 cm

Slik gjør du

  1. 1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. 2. Visp eggehviter stive og tilsett sukker litt etter litt. Knus nøtter og kjeks i en food processor til det er finsmuldret. Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form.
  3. 3. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.
  4. 4. Visp fløten til krem og smak den til med litt sukker og vaniljesukker.
  5. 5. Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær og frukt. Strø over revet sjokolade.

Det passer med alt av frukt og bær på denne kaken. Velg blant dine favoritter og hva sesongen byr på.

Laster ...