Oppskrift

Vafler med rømme og bær

30 minutter Enkel
Beskrivelse
Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

2 stk
egg
1 dl
sukker
2 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
½ ts
kardemomme (kan sløyfes)
5 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett
5½ dl
hvetemel
100 g
smeltet TINE® Meierismør

Tilbehør

3 dl
TINE® Lettrømme 10 % eller annen rømme
1 dl
flytende honning (f.eks. akasiehonning)
1 dl
ristede pinjekjerner
300 g
jordbær

Slik gjør du

  1. 1. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
  2. 2. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
  3. 3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  4. Tilbehør til sommerlige vafler

  5. 4. Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
  6. 5. Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Laster ...