Oppskrift

Vafler med appelsinsaus

70 minutter Enkel
Beskrivelse
Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Vafler uten egg

2½ dl
hvetemel
2 dl
iskaldt vann
50 g
smeltet TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Seterrømme eller Lettrømme

Appelsinsaus

2 ss
appelsinlikør
1 dl
sukker
1½ dl
TINE® Matfløte
1 ss
maizena
1½ dl
Sunniva® Original Appelsinjuice

Slik gjør du

  1. 1. Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.
  2. 2. La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.
  3. 3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.
  4. 4. Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.
  5. 5. Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Laster ...