Oppskrift
Vafler med appelsinsaus
70 minutter Enkel
Beskrivelse
Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Vafler uten egg
2½ dl
hvetemel
2 dl
iskaldt vann
50 g
smeltet TINE® Meierismør
3 dl
TINE® Seterrømme eller Lettrømme
Appelsinsaus
2 ss
appelsinlikør
1 dl
sukker
1½ dl
TINE® Matfløte
1 ss
maizena
1½ dl
Sunniva® Original Appelsinjuice
Slik gjør du
- 1. Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.
- 2. La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.
- 3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.
- 4. Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.
- 5. Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.
Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.