Oppskrift
Vaffelbløtkake med bær
40 minutter Enkel
Beskrivelse
Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
Vaffelrøre med syrnet melk
2 stk
egg
1 dl
sukker
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
½ ts
kardemomme
3 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
5½ dl
hvetemel
100 g
TINE® Meierismør
Fyll
4 dl
vispet TINE® Kremfløte
2 ss
sukker
3 dl
jordbær
3 dl
blåbær
Utstyr
Vaffeljern
Slik gjør du
- 1. Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
- 2. La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.
- 3. Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.
- 4. Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.
- 5. Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.
Fyll
Hvis du avkjøler vaffelplatene oppå hverandre i stedet for på rist blir de myke.