Oppskrift

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

40 minutter Enkel 25 minutter
Beskrivelse
Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stk
gulrøtter
3 ss
solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Potetmos:

10 stk
poteter
50 g
TINE® Meierismør
1½ dl
TINE® Matfløte
½ ts
salt
¼ ts
pepper
¼ ts
muskat

Urtepanert sei:

100 g
brødsmuler
1 potte
persille (eller valgfri frisk urter)
1 dl
hvetemel
½ ts
salt
¼ ts
pepper
2 stk
egg
500 g
seifilet , torskefilet eller annen hvit fisk
1 ss
olje
1 ss
TINE® Meierismør

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 170 °C.
  2. 2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  3. Potetmos:

  4. 3. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
  5. 4. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
  6. Urtepanert sei:

  7. 5. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
  8. 6. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.

    Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

  9. 7. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
  10. 8. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Laster ...