Oppskrift
Urtefylte snurrer
80 minutter Enkel
Beskrivelse
Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!
Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)
30 Porsjoner
125 g
TINE® Meierismør
5 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett
50 g
gjær (á 1 pk)
2 ts
salt
15 dl
hvetemel
Fyll
50 g
TINE® Meierismør (mykt)
½ dl
friske krydderurt (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
½ dl
persille (finhakket)
100 g
Norvegia® Økologisk eller annen god Norvegia, revet
Til pensling
1 stk
egg
½ stk
havsalt
Slik gjør du
- 1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.
- 2. Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.
- 3. Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
- 4. Sett stekeovnen på 250 °C.
- 5. Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.
- 6. Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
Skjær gjerne biter av skinke eller salami og bland i disse gode snurrene. Det smaker også kjempegodt!