Laks med appelsinsaus

Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 8 poteter
  • 4 skive SALMA
  • 2 ss TINE Meierismør
  • Appelsinsaus:

  • 50 g persillerøtter evt. sellerirot
  • 1 rød paprika
  • 1 gulrot
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 ss finhakket purre
  • ½ dl finhakket basilikum
  • 2 dl fiskebuljong
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 ss revet appelsinskall

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 °C.
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Tips!

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.
4
Porsjoner
  • 8 poteter
  • 4 skive SALMA
  • 2 ss TINE Meierismør
  • Appelsinsaus:

  • 50 g persillerøtter evt. sellerirot
  • 1 rød paprika
  • 1 gulrot
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 ss finhakket purre
  • ½ dl finhakket basilikum
  • 2 dl fiskebuljong
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 2 ss revet appelsinskall
Sett stekeovnen på 150 °C.
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Tips!

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar