Hvite kakemenn og -damer

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

35
Porsjoner
  • 100 g smeltet TINE Meierismør , avkjølt
  • 3 dl sukker
  • 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 1 ts hornsalt
  • 1 l hvetemel

Slik gjør du

Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Tips!

Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.
35
Porsjoner
  • 100 g smeltet TINE Meierismør , avkjølt
  • 3 dl sukker
  • 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 1 ts hornsalt
  • 1 l hvetemel
Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Tips!

Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar