Hvite kakemenn og -damer
Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.
40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.
40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
35
Porsjoner
- 100 g smeltet TINE Meierismør , avkjølt
- 3 dl sukker
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ts hornsalt
- 1 l hvetemel
Slik gjør du
- Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
- Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
- Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
- Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
- Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
- La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.
Tips!
Legg den ferdiglagde deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha kakemenndeigen over i denne. Da vil det bli enklere å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.
Print
35
Porsjoner
- 100 g smeltet TINE Meierismør , avkjølt
- 3 dl sukker
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ts hornsalt
- 1 l hvetemel
- Smelt smør og avkjøl før du har i sukker og melk.
- Bland halvparten av melet med hornsalt og rør dette sammen med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.
- Dekk kakemenndeigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
- Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
- Kjevle deigen til den er ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stek figurene i ca 7 minutter. Ta ut kakene av stekeovnen før de blir gylne.
- La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar