Matmuffins med godt fyll

En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Grunndeig:

  • dl hvetemel
  • ½ dl havregryn
  • ½ ts salt
  • ts bakepulver
  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • 1 egg
  • Skinke- og sennepsfyll:

  • 1 ts sterk sennep
  • 100 g røkt skinke (i biter)
  • 100 g Jarlsberg® Revet
  • Spinat- og ostefyll:

  • 100 g fersk spinat
  • 10 valnøtter
  • 100 g Selbu Blå (evt. Norzola)
  • Hvitløk- og tomatfyll:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ts basilikum
  • 100 g Norvegia® Revet
  • 3 soltørkede tomater

Slik gjør du

Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.

Med skinke- og sennepsfyll:

Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.

Med spinat- og ostefyll:

Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.

Med hvitløk- og tomatfyll:

Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.

Tips!

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.
1
Porsjoner

    Grunndeig:

  • dl hvetemel
  • ½ dl havregryn
  • ½ ts salt
  • ts bakepulver
  • 50 g TINE Meierismør
  • 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
  • 1 egg
  • Skinke- og sennepsfyll:

  • 1 ts sterk sennep
  • 100 g røkt skinke (i biter)
  • 100 g Jarlsberg® Revet
  • Spinat- og ostefyll:

  • 100 g fersk spinat
  • 10 valnøtter
  • 100 g Selbu Blå (evt. Norzola)
  • Hvitløk- og tomatfyll:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ts basilikum
  • 100 g Norvegia® Revet
  • 3 soltørkede tomater
Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.

Med skinke- og sennepsfyll:

Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.

Med spinat- og ostefyll:

Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.

Med hvitløk- og tomatfyll:

Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.

Tips!

Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar