Matpakkebrød

Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 1 pakke (50 g) gjær
  • 5 dl lunken Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
  • 1 ts salt
  • 3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 5 dl sammalt hvete, grov
  • 8 dl hvetemel

Slik gjør du

Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.

Tips!

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..
2
Porsjoner
  • 1 pakke (50 g) gjær
  • 5 dl lunken Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
  • 1 ts salt
  • 3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 5 dl sammalt hvete, grov
  • 8 dl hvetemel
Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.

Tips!

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar