Hot kyllingsuppe

Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter og et godt middagstips for både barn og voksne.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Kyllingsuppe

  • 2 kyllingfileter
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 ss karri
  • 1 dl vann
  • 800 g hakket hermetiske tomater
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Kald ostekrem (kan sløyfes)

  • 125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
  • 3 ss TINE Lettrømme 18 %
  • Tilbehør

  • 4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander

Slik gjør du

Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostekrem

Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

Tips!

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.
4
Porsjoner

    Kyllingsuppe

  • 2 kyllingfileter
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 1 ss karri
  • 1 dl vann
  • 800 g hakket hermetiske tomater
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 3 dl TINE Matfløte
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Kald ostekrem (kan sløyfes)

  • 125 g Snøfrisk® Naturell (evt. med dill)
  • 3 ss TINE Lettrømme 18 %
  • Tilbehør

  • 4 ss hakkede krydderurter , persille eller koriander
Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostekrem

Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

Tips!

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjengelig i fryseren. Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar