Appelsinfromasj
Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.
25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.
25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
6
Porsjoner
- 6 plate gelatin
- ½ dl kokende varmt vann
- 3 egg
- 6 ss sukker
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 appelsin (saft og revet skall av)
Fromasj med appelsin
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
- Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
- Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
- Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
- Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
Print
6
Porsjoner
- 6 plate gelatin
- ½ dl kokende varmt vann
- 3 egg
- 6 ss sukker
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 appelsin (saft og revet skall av)
Fromasj med appelsin
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
- Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
- Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
- Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
- Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar