Appelsinfromasj

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

6
Porsjoner

    Fromasj med appelsin

  • 6 plate gelatin
  • ½ dl kokende varmt vann
  • 3 egg
  • 6 ss sukker
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 appelsin (saft og revet skall av)

Slik gjør du

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
6
Porsjoner

    Fromasj med appelsin

  • 6 plate gelatin
  • ½ dl kokende varmt vann
  • 3 egg
  • 6 ss sukker
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 appelsin (saft og revet skall av)
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar