Lussekatter

Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

20
Porsjoner

    Lussekatter

  • 150 g TINE Meierismør
  • 5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 50 g gjær
  • 1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
  • 150 g sukker
  • ½ ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 13 dl hvetemel (ca.)
  • Pensling og pynt:

  • 1 sammenvispet egg
  • 1 dl rosiner

Slik gjør du

Smelt smør og tilsett melk. Ha i safran og sett til side. Smuldre gjær i en bakebolle og rør ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
Rør i mel, kardemomme, salt og sukker. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok om du har det. La deigen heve under et klede eller plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 20 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.
Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplate med bakepapir, og la dem heve under et klede eller plast på et lunt sted i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 250 °C.
Pensle lussekatter med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek midt i ovnen i 5 - 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

Tips!

Bruk litt ekstra mel om deigen er for seig.
20
Porsjoner

    Lussekatter

  • 150 g TINE Meierismør
  • 5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 50 g gjær
  • 1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
  • 150 g sukker
  • ½ ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 13 dl hvetemel (ca.)
  • Pensling og pynt:

  • 1 sammenvispet egg
  • 1 dl rosiner
Smelt smør og tilsett melk. Ha i safran og sett til side. Smuldre gjær i en bakebolle og rør ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
Rør i mel, kardemomme, salt og sukker. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok om du har det. La deigen heve under et klede eller plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 20 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser.
Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplate med bakepapir, og la dem heve under et klede eller plast på et lunt sted i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 250 °C.
Pensle lussekatter med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek midt i ovnen i 5 - 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.

Tips!

Bruk litt ekstra mel om deigen er for seig.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar