Fløtekarameller

Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Fløtekarameller

  • 2 dl TINE Kremfløte
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du

Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).

Ta dråpetesten

Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Tips!

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.
1
Porsjoner

    Fløtekarameller

  • 2 dl TINE Kremfløte
  • 2 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 2 ss TINE Meierismør
Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).

Ta dråpetesten

Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Tips!

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar