Brune pinner

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

40
Porsjoner
  • 200 g romtemperert TINE Meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel (ca)
  • Pensling og dryss:

  • 1 sammenvispet egg
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandler

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.

Pensling og dryss:

Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Tips!

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.
40
Porsjoner
  • 200 g romtemperert TINE Meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel (ca)
  • Pensling og dryss:

  • 1 sammenvispet egg
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandler
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.

Pensling og dryss:

Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Tips!

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar