Brune pinner
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
40
Porsjoner
- 200 g romtemperert TINE Meierismør
- 200 g sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel (ca)
- 1 sammenvispet egg
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede mandler
Pensling og dryss:
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
- Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
- Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
- Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
- Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Pensling og dryss:
Tips!
Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.
Print
40
Porsjoner
- 200 g romtemperert TINE Meierismør
- 200 g sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel (ca)
- 1 sammenvispet egg
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede mandler
Pensling og dryss:
- Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
- Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
- Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
- Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
- Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar