Fastelavnsboller med vaniljekrem

Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

26
Porsjoner

    Fastelavensboller

  • 17 dl hvetemel (ca)
  • 2 dl sukker
  • 50 g gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
  • 1 ts salt
  • 3 ts malt kardemomme
  • 1 egg
  • 6 dl temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 150 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
  • Pensling

  • 1 sammenvispet egg
  • Vaniljekrem

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Dryss

  • 3 ss melis

Slik gjør du

Fastelavensboller

Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Vaniljefyll til fastelavensboller

Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.

Tips!

Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.
26
Porsjoner

    Fastelavensboller

  • 17 dl hvetemel (ca)
  • 2 dl sukker
  • 50 g gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
  • 1 ts salt
  • 3 ts malt kardemomme
  • 1 egg
  • 6 dl temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • 150 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
  • Pensling

  • 1 sammenvispet egg
  • Vaniljekrem

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Dryss

  • 3 ss melis

Fastelavensboller

Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Vaniljefyll til fastelavensboller

Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.

Tips!

Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar