Sitronkrem (lemoncurd)

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

40 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

40 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 2 sitroner , skall av
  • 2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • dl sukker
  • 125 g TINE Meierismør , delt i små biter

Slik gjør du

Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.

Tips!

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.
1
Porsjoner
  • 2 sitroner , skall av
  • 2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • dl sukker
  • 125 g TINE Meierismør , delt i små biter
Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.

Tips!

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar