Sjokoladetrøffel

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner
  • dl TINE Kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 ss cognac eller rom
  • Til å rulle i:

  • 1 dl kakao
  • 1 ss melis
  • 200 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Dag 1:

Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

Dag 2:

Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.
Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.

Tips!

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.
1
Porsjoner
  • dl TINE Kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 ss cognac eller rom
  • Til å rulle i:

  • 1 dl kakao
  • 1 ss melis
  • 200 g mørk sjokolade

Dag 1:

Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

Dag 2:

Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.
Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.

Tips!

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar