Påskepavlova

Påskepavlova er desserten som passer perfekt til påsken! Marengs og deilig pavlovakrem toppes med appelsin og sjokolade – nydelige påskesmaker.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Påskepavlova er desserten som passer perfekt til påsken! Marengs og deilig pavlovakrem toppes med appelsin og sjokolade – nydelige påskesmaker.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

10
Porsjoner

    Marengsbunner

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts Maizena®
  • 1 ts vaniljesukker
  • Appelsinsaus

  • 5 appelsiner - skall, saft og fileter
  • 1 ts potetmel
  • 1 ts sukker
  • Til servering

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 100 g sjokolade

Slik gjør du

Marengsbunner

Sett ovnen på 90 °C. Ta frem to stekebrett og kle dem med bakepapir.
Pisk eggehviter til mykt skum ved hjelp av en elektrisk visp. Sørg for at utstyret som brukes er helt rent, hvis ikke vil ikke eggehviten bli stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
Bland sammen sukker, Maizena® og vaniljesukker, og tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk sammen til en blank, smidig og fast masse. Ha deretter marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
Sprøyt ut små «reder» med marengs, som er ca. 10–12 cm i diameter. Stek dem i ovnen i ca. 1 time. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig. (Husk at marengsene må kjøles helt ned før de kan fylles med krem.)

Appelsinsaus

Riv skallet av appelsinene med et zestjern. Skjær så topp og bunn av appelsinene med en skarp kniv. Skjær av alt det hvite slik at du kan se hvor båtene ligger. Skjær ut en og en båt mellom de hvite hinnene slik at du får fine båter helt uten skall og skinn. Legg båtene i en skål sammen med appelsinskallet.
«Kjernen» du sitter igjen med skviser du gjennom en sil over en liten gryte. (Denne oppskriften er basert på ca 2,5 dl appelsinsaft. Hvis du har mer eller mindre kan du justere litt på potetmelet i neste steg!)
Ha sukker og potetmel i gryten sammen med appelsinsaften, og varm opp på medium/lav varme mens du rører til blandingen tykner. Avkjøl ca. 10–15 minutter i kjøleskap før du har i appelsinfileter og revet skall.

Til servering

Knekk sjokolade i småbiter og smelt over vannbad. Avkjøl til romtemperatur.
Pisk kremfløte til stiv krem og vend forsiktig med vaniljekrem. Fyll redene med kremen og legg en god skje med appelsin i saus på toppen. Avslutt det hele med litt smeltet sjokolade som du risler over med en skje eller sprøytepose.
10
Porsjoner

    Marengsbunner

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts Maizena®
  • 1 ts vaniljesukker
  • Appelsinsaus

  • 5 appelsiner - skall, saft og fileter
  • 1 ts potetmel
  • 1 ts sukker
  • Til servering

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 100 g sjokolade

Marengsbunner

Sett ovnen på 90 °C. Ta frem to stekebrett og kle dem med bakepapir.
Pisk eggehviter til mykt skum ved hjelp av en elektrisk visp. Sørg for at utstyret som brukes er helt rent, hvis ikke vil ikke eggehviten bli stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
Bland sammen sukker, Maizena® og vaniljesukker, og tilsett dette gradvis mens vispen går. Pisk sammen til en blank, smidig og fast masse. Ha deretter marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
Sprøyt ut små «reder» med marengs, som er ca. 10–12 cm i diameter. Stek dem i ovnen i ca. 1 time. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig. (Husk at marengsene må kjøles helt ned før de kan fylles med krem.)

Appelsinsaus

Riv skallet av appelsinene med et zestjern. Skjær så topp og bunn av appelsinene med en skarp kniv. Skjær av alt det hvite slik at du kan se hvor båtene ligger. Skjær ut en og en båt mellom de hvite hinnene slik at du får fine båter helt uten skall og skinn. Legg båtene i en skål sammen med appelsinskallet.
«Kjernen» du sitter igjen med skviser du gjennom en sil over en liten gryte. (Denne oppskriften er basert på ca 2,5 dl appelsinsaft. Hvis du har mer eller mindre kan du justere litt på potetmelet i neste steg!)
Ha sukker og potetmel i gryten sammen med appelsinsaften, og varm opp på medium/lav varme mens du rører til blandingen tykner. Avkjøl ca. 10–15 minutter i kjøleskap før du har i appelsinfileter og revet skall.

Til servering

Knekk sjokolade i småbiter og smelt over vannbad. Avkjøl til romtemperatur.
Pisk kremfløte til stiv krem og vend forsiktig med vaniljekrem. Fyll redene med kremen og legg en god skje med appelsin i saus på toppen. Avslutt det hele med litt smeltet sjokolade som du risler over med en skje eller sprøytepose.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar