Pakistansk moong dal

En godt krydret stuing av mungbønner (moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En godt krydret stuing av mungbønner (moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 5 dl gule mungbønner (eventuelt grønne linser)
  • 1 l vann
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 tomater
  • 2 grønn chili
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • 1 ts garam masala
  • Topping

  • 1 løk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 ss klaret smør
  • ½ ts hel spisskummen
  • 3 nellikspikre
  • 5 pepperkorn
  • 2 kardemommekapsler
  • 4 karriblader
  • 2 små tørkede chili
  • Til servering

  • 2 dl ris
  • 4 nanbrød
  • 2 dl frisk koriander

Slik gjør du

Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.
Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.
Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.
Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.

Tips!

Rester etter moong dal er perfekt å blande inn i karriretter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.
4
Porsjoner
  • 5 dl gule mungbønner (eventuelt grønne linser)
  • 1 l vann
  • 1 ts chilipulver
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 tomater
  • 2 grønn chili
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts salt
  • 1 ts garam masala
  • Topping

  • 1 løk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 ss klaret smør
  • ½ ts hel spisskummen
  • 3 nellikspikre
  • 5 pepperkorn
  • 2 kardemommekapsler
  • 4 karriblader
  • 2 små tørkede chili
  • Til servering

  • 2 dl ris
  • 4 nanbrød
  • 2 dl frisk koriander
Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.
Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.
Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.
Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.

Tips!

Rester etter moong dal er perfekt å blande inn i karriretter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.

Kommentarer ()

Skriv en kommentar