Gulrotkake med Kesam®-glasur

En sunnere og grovere variant av den klassiske, populære gulrotkaken bør stå på kakebordet under neste arrangement. Her er det også mindre sukker, men like god smak. Denne langpanne-kaka gir ca. 42 kakestykker.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En sunnere og grovere variant av den klassiske, populære gulrotkaken bør stå på kakebordet under neste arrangement. Her er det også mindre sukker, men like god smak. Denne langpanne-kaka gir ca. 42 kakestykker.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

42
Porsjoner
  • 150 g TINE Meierismør
  • 8 gulrøtter (ca. 1 liter revet gulrot)
  • 8 egg
  • 3 dl sukker
  • 1 beger Kesam® Mager Naturell 300 g eller Kesam® Original
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ts malt kardemomme
  • Kesamglasur

  • 2 beger Kesam® Vanilje à 300 gram
  • 250 g romtemperert TINE Kremgo’® Naturell
  • 4 ss melis (kan sløyfes)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 °C. Kle en stor langpanne, ca. 35-40 cm, med bakepapir.
Smelt smør og avkjøl noe. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Sett ev. 1 dl til side til pynt.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk visper.
Pisk inn smeltet smør og Kesam®. Rør inn mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme til en glatt røre. Vend inn revet gulrot.
Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter.
Pisk sammen Kesam®, romtemperert kremost og melis til en glatt glasur og fordel utover avkjølt kake. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.

Tips!

Pynt gjerne kaken med friske bær eller frukt. Velger du bringebær og blåbær, får du en kake i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17. mai eller andre store feiringer.
42
Porsjoner
  • 150 g TINE Meierismør
  • 8 gulrøtter (ca. 1 liter revet gulrot)
  • 8 egg
  • 3 dl sukker
  • 1 beger Kesam® Mager Naturell 300 g eller Kesam® Original
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ts malt kardemomme
  • Kesamglasur

  • 2 beger Kesam® Vanilje à 300 gram
  • 250 g romtemperert TINE Kremgo’® Naturell
  • 4 ss melis (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 180 °C. Kle en stor langpanne, ca. 35-40 cm, med bakepapir.
Smelt smør og avkjøl noe. Skrell gulrøtter og riv dem på et rivjern. Sett ev. 1 dl til side til pynt.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, gjerne i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller en elektrisk visper.
Pisk inn smeltet smør og Kesam®. Rør inn mel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme til en glatt røre. Vend inn revet gulrot.
Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter.
Pisk sammen Kesam®, romtemperert kremost og melis til en glatt glasur og fordel utover avkjølt kake. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.

Tips!

Pynt gjerne kaken med friske bær eller frukt. Velger du bringebær og blåbær, får du en kake i rødt, hvitt og blått, perfekt til 17. mai eller andre store feiringer.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar