Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

17
Porsjoner
  • 4 dl revet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
  • 2 dl finrevet Jarlsberg® Original
  • Fikenmarmelade

  • 250 g tørket fikener
  • dl Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • Til servering

  • 100 g Selbu® Norzola® 150 g

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.
17
Porsjoner
  • 4 dl revet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
  • 2 dl finrevet Jarlsberg® Original
  • Fikenmarmelade

  • 250 g tørket fikener
  • dl Sunniva® Original Appelsinjuice
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • Til servering

  • 100 g Selbu® Norzola® 150 g
Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar