Fløyelsgrøt på spelt

En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 1 dl speltmel
  • 25 g TINE Meierismør
  • 0,0625 ts salt
  • Topping

  • 2 dl friske bær , f.eks. bringebær og blåbær
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ts rørsukker
  • 2 ts flytende honning

Slik gjør du

Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.
Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.

Tips!

Fløyelsgrøt toppes tradisjonelt med smør, kanel og sukker, men de friske bærene bidrar til en friskhet som kler grøten godt. Bruk gjerne litt syltetøy og du ikke har friske bær tilgjengelig.
2
Porsjoner
  • 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 1 dl speltmel
  • 25 g TINE Meierismør
  • 0,0625 ts salt
  • Topping

  • 2 dl friske bær , f.eks. bringebær og blåbær
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ts rørsukker
  • 2 ts flytende honning
Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.
Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.

Tips!

Fløyelsgrøt toppes tradisjonelt med smør, kanel og sukker, men de friske bærene bidrar til en friskhet som kler grøten godt. Bruk gjerne litt syltetøy og du ikke har friske bær tilgjengelig.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar