Lun fikensalat med Jarlsberg®

Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Dette er en nydelig salat perfekt til sommerlunsj under parasollen eller lange, gode sommerkvelder. Her med Jarlsberg® og blåbær som sammen gir det lille ekstra.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 Jarlsberg® Original
  • 1 pakke perlepotet
  • 1 pose delikatesseløk
  • 1 hvitløk
  • 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 6 fikener
  • 1 pakke blåbær
  • 1 pose babyspinat
  • Dressing

  • 1 beger TINE Lett Crème Fraîche 10 %
  • ½ sitron , saften av denne
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts valmuefrø
  • ¼ ts salt
  • 0,125 ts pepper
  • 1 ts timian

Slik gjør du

I ovnen

Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.

Dressing

Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.

Salat

Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.

Tips!

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.
4
Porsjoner
  • 1 Jarlsberg® Original
  • 1 pakke perlepotet
  • 1 pose delikatesseløk
  • 1 hvitløk
  • 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 6 fikener
  • 1 pakke blåbær
  • 1 pose babyspinat
  • Dressing

  • 1 beger TINE Lett Crème Fraîche 10 %
  • ½ sitron , saften av denne
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts valmuefrø
  • ¼ ts salt
  • 0,125 ts pepper
  • 1 ts timian

I ovnen

Sett ovnen på ovnen på 200 °C.
Legg perlepoteter og småløk i en ildfast form. Del en hel hvitløk i 2 på tvers og ha i alle fedd. Hell over godt med olivenolje, salt og pepper og saften av sitron. Topp med litt hakket timian. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl litt før du lager salaten.

Dressing

Bland Crème Fraîche med sitronsaft, finhakket hvitløk og valmuefrø. Smak til med salt, pepper og timian.

Salat

Lag porsjonssalater i store glass eller lag en stor salat på fat. Fordel spinat, delte fiken, Jarlsberg® i terninger og blåbær utover og vend inn potet og løk. Server salaten med sitrondressing.

Tips!

Server gjerne godt hjemmelaget brød til denne smakfulle salaten.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar