Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp

Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

25
Porsjoner
  • 1 søtpotet ca. 500 gram
  • 200 g revet cheddar
  • 1 egg
  • 1 ts malt chili
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 egg til dypping
  • 2 dl knust kavringer
  • Kremet blåmuggost-dipp

  • 150 g Norzola
  • 1 dl TINE Crème Fraîche Original
  • ½ ts salt

Slik gjør du

Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.
25
Porsjoner
  • 1 søtpotet ca. 500 gram
  • 200 g revet cheddar
  • 1 egg
  • 1 ts malt chili
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 egg til dypping
  • 2 dl knust kavringer
  • Kremet blåmuggost-dipp

  • 150 g Norzola
  • 1 dl TINE Crème Fraîche Original
  • ½ ts salt
Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar