Bakt grønn falafel

Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ovnsbakte falafel i pitabrød med salat og tahinidressing er en frisk og mettende, kjøttfri lunsj eller middag.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g hermetiske kikerter
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 dl bladpersille
  • 3 dl frisk koriander
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronskall
  • 2 ss smeltet TINE Meierismør
  • TIL SERVERING

  • 4 pitabrød
  • 12 cherrytomater
  • 6 dl salatblanding
  • TAHINIDRESSING

  • 3 ss sesampasta (Tahini)
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.

Tips!

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.
4
Porsjoner
  • 800 g hermetiske kikerter
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 dl bladpersille
  • 3 dl frisk koriander
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ss sitronskall
  • 2 ss smeltet TINE Meierismør
  • TIL SERVERING

  • 4 pitabrød
  • 12 cherrytomater
  • 6 dl salatblanding
  • TAHINIDRESSING

  • 3 ss sesampasta (Tahini)
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
Forvarm ovnen til 200 °C. Skyll kikertene godt og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med hvitløk, bladpersille, koriander, korianderfrø, kummen, pepper, paprika, gurkemeie, salt og sitronskall. Kjør til en grov mos.
Bland inn smeltet smør og form små boller. Klem bollene litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen i ca. 15 minutter.
Rør ut tahini og sitronsaft til en jevn masse. Tilsett litt kaldt vann om den blir for tørr. Vend inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
Del cherrytomater i to. Server falafel i pitabrød med salat, cherrytomater og tahinidressing.

Tips!

Falafler er små munnfuller av kikertpostei, som er godt tilbehør i en salat eller i matboksen. Du kan også fint lage hamburgere av denne oppskriften.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar