Blomkålpizza med spekeskinke

En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En glutenfri pizza med blomkålbunn, helt uten hvetemel, men med masse god smak av soltørkede tomater, Crème Fraîche og parmaskinke.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    PIZZABUNN

  • 1 blomkål
  • 2 egg
  • 8 ss TINE Revet Ost Original
  • 1 ts salt
  • TOMATSAUS

  • 8 soltørkede tomater
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • TOPPING

  • ½ rødløk
  • 20 cherrytomater
  • 200 g TINE Revet Ost Original
  • 8 skive parmaskinke
  • 50 g ruccola

Slik gjør du

Sett ovnen på 250 °C.
Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.

Tips!

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.
4
Porsjoner

    PIZZABUNN

  • 1 blomkål
  • 2 egg
  • 8 ss TINE Revet Ost Original
  • 1 ts salt
  • TOMATSAUS

  • 8 soltørkede tomater
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • TOPPING

  • ½ rødløk
  • 20 cherrytomater
  • 200 g TINE Revet Ost Original
  • 8 skive parmaskinke
  • 50 g ruccola
Sett ovnen på 250 °C.
Del blomkål i biter og kjør med egg, revet ost og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
Spre massen tynt utover til bunnen på stekebrett dekket med bakepapir. Forstek i ca. 15 minutter.
Senk varmen i ovnen til 220 °C. Kjør soltørkede tomater, olje, Crème Fraîche, salt og pepper med stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus og spre utover pizzabunnen.
Fordel rødløk i tynne skiver, cherrytomater delt i to og revet ost på pizzaen.
Stek pizzaen videre i ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter. Server toppet med parmaskinke og rucola.

Tips!

Du kan toppe pizzaen med hva du vil, for eksempel klassisk rød pizzasaus, pepperoni og ost eller lage en ren vegetarvariant med grillede grønnsaker og ost.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar