Fine horn med brie og bringebær

Oppskrift på deilige fine horn fylt med bringebær og brie. Perfekt til helgefrokosten eller til kaffen når du har gjester.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Oppskrift på deilige fine horn fylt med bringebær og brie. Perfekt til helgefrokosten eller til kaffen når du har gjester.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 60 g TINE Meierismør
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 25 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg til pensling
  • 1 Dovre Ysteri Brie 150 g eller ca. 250 g
  • 12 bringebær
  • 1 ss valmuefrø

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
Fyll hornene med 250 g brie og 12 bringebær. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med 1 ss valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Server med ekstra bær hvis du har til overs. Avkjøl på rist.
12
Porsjoner
  • 60 g TINE Meierismør
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 25 g fersk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg til pensling
  • 1 Dovre Ysteri Brie 150 g eller ca. 250 g
  • 12 bringebær
  • 1 ss valmuefrø
Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
Fyll hornene med 250 g brie og 12 bringebær. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med 1 ss valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Server med ekstra bær hvis du har til overs. Avkjøl på rist.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar