Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost
Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.
120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering

Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.
120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 60 g TINE Meierismør
- 3 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 400 g grovt hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- 1 egg til pensling
- 150 g Norvegia® Original
- 100 g Selbu Blå
- 150 g skivet sopp
- 2 hvitløksfedd
- 1 persillebunt
Slik gjør du
- Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
- Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
- La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
- Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
- Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
- Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
- Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Print
12
Porsjoner
- 60 g TINE Meierismør
- 3 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 400 g grovt hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- 1 egg til pensling
- 150 g Norvegia® Original
- 100 g Selbu Blå
- 150 g skivet sopp
- 2 hvitløksfedd
- 1 persillebunt
- Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
- Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
- La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
- Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
- Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
- Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
- Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar