Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost

Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.

120 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 60 g TINE Meierismør
  • 3 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 400 g grovt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 1 egg til pensling
  • 150 g Norvegia® Original
  • 100 g Selbu Blå
  • 150 g skivet sopp
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 persillebunt

Slik gjør du

Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
12
Porsjoner
  • 60 g TINE Meierismør
  • 3 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 400 g grovt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 1 egg til pensling
  • 150 g Norvegia® Original
  • 100 g Selbu Blå
  • 150 g skivet sopp
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 persillebunt
Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar