Sjakkruter

Disse klassiske julekakene er så enkle og gode at de fint kan brukes til andre anledninger også. Som sjakk-VM, for eksempel, eller bare når du vil ha noe godt til kaffen.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Disse klassiske julekakene er så enkle og gode at de fint kan brukes til andre anledninger også. Som sjakk-VM, for eksempel, eller bare når du vil ha noe godt til kaffen.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

30
Porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • dl melis
  • 200 g TINE Meierismør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao

Slik gjør du

Smuldre mel og melis med mykt smør og elt til en jevn deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad så går det ekstra fort.
Del deigen i to, der en del er litt større enn den andre. Kna vaniljesukker inn i den største delen og kakao inn i den minste delen.
Del kakaodeigen i fire emner og vaniljedeigen i fem emner. Rull hvert emne til jevne pølser, ca. 1,5 cm i diameter, og press kantene flate mot arbeidsbordet. Legg pølsene i sjakkrutemønster, nederste rad skal være hvit, brun, hvit. Mellomraden skal være brun, hvit, brun og øverste rad gjentar hvit, brun, hvit.
Press pølsene lett sammen og form sidene rette ved å presse mot bordplaten. Pakk i plast og la deigen sette seg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Sett ovnen på 175 °C. Del sjakkpølsen i skiver på 0,5 cm med en skarp kniv så kantene holder seg rette og fine. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter, pass på at de ikke blir for gylne, det ødelegger litt av sjakkrute-effekten. Avkjøl på rist.

Tips!

Hvis du har lyst å utfordre smaksløkene litt, kan deigene smaksettes med forskjellige krydder, nøtter eller likør. Hvit del kan knas med marsipan og mørk del med litt malt ingefær, for eksempel.
30
Porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • dl melis
  • 200 g TINE Meierismør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao
Smuldre mel og melis med mykt smør og elt til en jevn deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad så går det ekstra fort.
Del deigen i to, der en del er litt større enn den andre. Kna vaniljesukker inn i den største delen og kakao inn i den minste delen.
Del kakaodeigen i fire emner og vaniljedeigen i fem emner. Rull hvert emne til jevne pølser, ca. 1,5 cm i diameter, og press kantene flate mot arbeidsbordet. Legg pølsene i sjakkrutemønster, nederste rad skal være hvit, brun, hvit. Mellomraden skal være brun, hvit, brun og øverste rad gjentar hvit, brun, hvit.
Press pølsene lett sammen og form sidene rette ved å presse mot bordplaten. Pakk i plast og la deigen sette seg i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Sett ovnen på 175 °C. Del sjakkpølsen i skiver på 0,5 cm med en skarp kniv så kantene holder seg rette og fine. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter, pass på at de ikke blir for gylne, det ødelegger litt av sjakkrute-effekten. Avkjøl på rist.

Tips!

Hvis du har lyst å utfordre smaksløkene litt, kan deigene smaksettes med forskjellige krydder, nøtter eller likør. Hvit del kan knas med marsipan og mørk del med litt malt ingefær, for eksempel.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar