Brødpudding med krem

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

105 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

105 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 3 epler
  • 6 tykke loffskiver
  • 1 dl rosiner
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 3 dl
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • TOPPING

  • 2 dl
  • 1 dl hakkede nøtter

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.
Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.
La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.
Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.
Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.

Tips!

Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.
4
Porsjoner
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 3 epler
  • 6 tykke loffskiver
  • 1 dl rosiner
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 3 dl
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • TOPPING

  • 2 dl
  • 1 dl hakkede nøtter
Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.
Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.
La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.
Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.
Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.

Tips!

Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar