Rømmevafler med rørte bær og brunost

Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.

50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss sukker
  • ½ ts bakepulver
  • 5 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • TIL SERVERING

  • 4 dl bær
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 100 g TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du

Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.

Tips!

Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.
10
Porsjoner
  • 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 ss sukker
  • ½ ts bakepulver
  • 5 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • TIL SERVERING

  • 4 dl bær
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.

Tips!

Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar