Rømmevafler med rørte bær og brunost
Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.
50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering

Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.
50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
10
Porsjoner
- 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 4 egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 3 ss sukker
- ½ ts bakepulver
- 5 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 2 ss TINE Meierismør til steking
- 4 dl bær
- 1 ss brunt sukker
- 2 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
TIL SERVERING
Slik gjør du
- Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.
- Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
- Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.
Tips!
Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.
Print
10
Porsjoner
- 2 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 4 egg
- 3 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 3 ss sukker
- ½ ts bakepulver
- 5 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 2 ss TINE Meierismør til steking
- 4 dl bær
- 1 ss brunt sukker
- 2 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 100 g TINE Gudbrandsdalsost Original
TIL SERVERING
- Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.
- Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
- Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar