Grove vafler med spekeskinke og rømmetyttebær

Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Gjør du vaflene litt grovere og med økologiske ingredienser, er de fine alternativ til brødskiver. Til en litt bedre lunsj gjør de seg med spekeskinke og rørte tyttebær i rømme.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 100 g TINE Meierismør
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • TIL SERVERING

  • 3 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 1 dl rørte tyttebær
  • 12 skive spekeskinke
  • 4 ss hakket gressløk
  • 4 dl småbladet salat
  • 1 dl spirer

Slik gjør du

Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.

Tips!

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.
4
Porsjoner
  • 100 g TINE Meierismør
  • 3 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • TIL SERVERING

  • 3 dl TINE Lettrømme Økologisk
  • 1 dl rørte tyttebær
  • 12 skive spekeskinke
  • 4 ss hakket gressløk
  • 4 dl småbladet salat
  • 1 dl spirer
Brun smør ved å la det smelte på medium varme til det er gyllenbrunt.
Ha sammalt hvete, hvetemel, havregryn, bakepulver og salt i en bolle. Pisk sammen egg og melk og rør inn i melblandingen til en glatt og klumpfri røre.
Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Når du tar vaflene ut, pensle dem umiddelbart med brunet smør, som trekker godt inn i vaffelen. Avkjøl på rist.
Rør sammen rømme og tyttebær og server på vaflene sammen med spekeskinke, spirer og hakket gressløk.

Tips!

Denne oppskriften gir 6 vafler, slik at du har tid til å steke dem om morgenen. Lag dobbel mengde hvis du skal ha gjester eller kose deg litt ekstra.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar