Snickerskake

Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Alle elsker en god og enkel snickerskake med salte peanøtter og mørk sjokolade. Denne sjokoladekaken blir fort den nye favoritten.

60 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner

    Nøttebunn

  • 3 eggehviter
  • dl sukker
  • 100 g Ritzkjeks
  • 150 g peanøtter
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Sjokoladeglasur

  • 50 g TINE Meierismør
  • ½ dl sukker
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 eggeplommer
  • Topping

  • 2 dl TINE Kremfløte
  • 1 dl peanøtter
  • 25 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Nøttebunn

Sett stekeovnen på 180°C.
Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.

Sjokoladeglasur

Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.

Topping

5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.

Tips!

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak
12
Porsjoner

    Nøttebunn

  • 3 eggehviter
  • dl sukker
  • 100 g Ritzkjeks
  • 150 g peanøtter
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Sjokoladeglasur

  • 50 g TINE Meierismør
  • ½ dl sukker
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 eggeplommer
  • Topping

  • 2 dl TINE Kremfløte
  • 1 dl peanøtter
  • 25 g mørk sjokolade

Nøttebunn

Sett stekeovnen på 180°C.
Visp eggehviter stive. Tilsett sukker litt etter litt og visp videre til stiv marengs. Knus kjeks grovt, gjerne i en dobbel plastpose, og grovhakk peanøtter. Vend dette i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver.
Ha deigen i en smurt springform på 22 cm og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne deretter kaken med en kniv og ta kaken forsiktig ut av formen.

Sjokoladeglasur

Smelt smør i en kjele. Tilsett sukker og kokesjokolade og la dette smelte i smøret på svak varme. Ha i eggeplommer en om gangen under konstant omrøring. Kremen skal tykne litt. Avkjøl glasuren og fordel sjokoladekremen over kaken.

Topping

5. Stivpisk kremfløte og ha over kaken. Dryss hakkede peanøtter og sjokolade over.

Tips!

Grovhakk snickerssjokolade og strø over kaken for ekstra god smak

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar