Grillet crostini med brie og nøtteblanding

Du trenger ikke grill for å lage crostini. Du kan selvfølgelig riste brødskivene gylne i ovnen sammen med litt olivenolje. Disse passer fint som en appetittvekker eller sammen med en god salat.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Du trenger ikke grill for å lage crostini. Du kan selvfølgelig riste brødskivene gylne i ovnen sammen med litt olivenolje. Disse passer fint som en appetittvekker eller sammen med en god salat.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 skiver landbrød
  • 2 ss olivenolje
  • 2 Dovre Ysteri Brie 150 g
  • 4 ss flytende honning
  • Nøtteblanding

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøtter
  • 3 ss sukker
  • 3 ss flytende honning eller lønnesirup
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 50 g tørkede tranebær

Slik gjør du

Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.
4
Porsjoner
  • 4 skiver landbrød
  • 2 ss olivenolje
  • 2 Dovre Ysteri Brie 150 g
  • 4 ss flytende honning
  • Nøtteblanding

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g valnøtter
  • 3 ss sukker
  • 3 ss flytende honning eller lønnesirup
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 50 g tørkede tranebær
Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar