Jordskokksuppe med smørstekt sopp og hvitløkskrutonger

Jordskokk er perfekt som suppe med sin nøttete, søte smak. Toppet med sprøstekt sopp og knasende krutonger, er dette en innertier.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Jordskokk er perfekt som suppe med sin nøttete, søte smak. Toppet med sprøstekt sopp og knasende krutonger, er dette en innertier.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 7 jordskokker
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • ¼ sitron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Smørstekt sopp

  • 4 dl skivet sopp
  • 2 ss TINE Meierismør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Hvitløkskrutonger

  • 4 skive tørt brød i terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket timian

Slik gjør du

Sett ovnen på 210 °C. Skrell jordskokk og del i biter. Smelt smør i en gryte og ha i jordskokk, finhakket hvitløk og sjalottløk og fres til blanke, ca. 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la koke inn 1 minutt.
Ha i melk og la småkoke på lav varme til jordskokkene er møre, ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og juice fra sitron.
Vend brødterninger og finhakket hvitløk godt med olje og spre utover en stekeplate. Dryss over salt, pepper og timian og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter. Vend på dem underveis.
Stek skivet sopp sprø i smør i en panne på middels høy varme, ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper.
Server jordskokksuppe toppet med smørstekt sopp, hvitløkskrutonger og godt brød med smør.

Tips!

Det å lage krutonger selv, er en god måte å bruke opp gammelt, tørt brød på. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt kjøpe ferdige krutonger i butikken.
4
Porsjoner
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 7 jordskokker
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 3 finhakket sjalottløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
  • ¼ sitron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Smørstekt sopp

  • 4 dl skivet sopp
  • 2 ss TINE Meierismør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Hvitløkskrutonger

  • 4 skive tørt brød i terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss hakket timian
Sett ovnen på 210 °C. Skrell jordskokk og del i biter. Smelt smør i en gryte og ha i jordskokk, finhakket hvitløk og sjalottløk og fres til blanke, ca. 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og la koke inn 1 minutt.
Ha i melk og la småkoke på lav varme til jordskokkene er møre, ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt, pepper og juice fra sitron.
Vend brødterninger og finhakket hvitløk godt med olje og spre utover en stekeplate. Dryss over salt, pepper og timian og stek i ovnen til sprø og gylne, ca. 8 minutter. Vend på dem underveis.
Stek skivet sopp sprø i smør i en panne på middels høy varme, ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper.
Server jordskokksuppe toppet med smørstekt sopp, hvitløkskrutonger og godt brød med smør.

Tips!

Det å lage krutonger selv, er en god måte å bruke opp gammelt, tørt brød på. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt kjøpe ferdige krutonger i butikken.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar